Karina Grijzen MSc.

Als klein meisje zag ik rondom mensen en dieren een rand van licht, de levensenergie. Tot mijn verbazing zagen de mensen om mij heen dit niet. Zo zag ik altijd twee werelden, de gewone wereld en de wereld van energie. En dit is eigenlijk nog steeds zo. 

In mijn jongere jaren zocht ik vergeefs naar antwoorden in de westerse spiritualiteit. Tot ik in 2011 de qigong meester Yuantong Liu in China ontmoette. Voor het eerst hoorde ik een uitleg die klopte, hij wist precies wat ik zag, ik zag qi! Wat ik zag en meemaakte bleek verklaarbaar met de eeuwenoude kennis over qi. 

De lagen van kennis die besloten liggen in qigong lijken eindeloos, een diepgang waar ik van houd en die ik zoek in mijn werk. Ik ben onderwijs- en ontwikkelingspsycholoog en gespecialiseerd in Jungiaanse psychotherapie. Dona Marquesa uit Peru, een krachtige jonge Q’ero sjamaan wijdt me in, in het werken met energie binnen de Inca-traditie. In mijn praktijk, www.ardite.nl, vind je meer hierover.

Eerste keer

In 2002 deed ik mijn eerste Zhineng Qigong oefening, meteen wist ik diep van binnen dat qigong elke dag in mijn leven zou zijn. In de jaren die volgden herstelde ik van vele blessures, een burn out en een scoliose, belemmerende gedachtes en emoties verdwenen. Evenals de negatieve effecten van hoogsensitief zijn, waar ik een training over maakte. Elke dag opnieuw ontdek ik iets nieuws in de oefeningen en wat het doet met mij. Elke dag opnieuw komt een stukje bewustzijn erbij.

In 2011 startte ik met wekelijks lesgeven en jaarlijks trainen bij Meester Liu. In 2017 besloot ik een sabbatical in te lassen en me te richten op mijn eigen training en de vragen die ik had zoals: Wat wil ik uitdragen, hoe en aan wie? Welke kant wil ik op met de kennis die ik heb en mijn behoefte aan diepgang? Het antwoord heb ik gevonden en maakt me bijzonder gelukkig : Qigong school Ardite en het doen van wetenschappelijk onderzoek naar de psychologische effecten van Zhineng Qigong. 

Zhineng Leraren

Mijn ontmoeting met grootmeester Feng is zowel een van mijn meest dierbare en tegelijk bijzondere ervaringen. Grootmeester Feng heeft samengewerkt met grootmeester dr Pang Ming, en is een van de grondleggers van Zhineng Qigong. Zijn training en kennisoverdracht voelen als een groot cadeau. Onder andere de Self Awareness methode heb ik van hem doorgekregen alswel het leren werken met helende qi.

Meester Yuantong Liu leert me de diepere lagen in de oefeningen en te werken met het groepshealingsveld. Hierbij behandel je een groep mensen tegelijk energetisch met qi. Ik ben hem bijzonder dankbaar voor onze persoonlijke gesprekken, zijn wijsheid en geduld waarmee hij mij inmiddels al vele jaren begeleidt in mijn leraarschap. Master Yuantong Liu is opgeleid door grootmeester dr Pang Ming.

Trainingspad

Training Zhineng Qigong
Start Zhineng Qigong level 1, 2002
Training Taiji bal, Luke Chan, 2005
Training level 2, Luke Chan, 2006
Prive- training level 1, Taiji bal, Mark Sluijter, 2007-2009
Training in China, master Yuangtong Liu, 2011
Training level 2 en 3, Zhigong Institute, 2012
Training Self Awareness method, grandmaster Feng, 2013
Jaarlijkse training level 1,2,3 Zhineng Taiji, Core Improvement Method, master Yuantong Liu, 2013-2016
Masterclass, master Yuantong Liu, 2015-2016
Assistente van master Yuantong Liu oa oefeningen, theorie en het organiseren van het groepshealingsveld, 2017
Training Min jiue state, master Wei, 2019

Ervaring in lesgeven
Prive-les Zhineng Qigong, 2005-2007
Groepsles T’ai Chi, 2006-2007, 2015-2016
Wekelijkse groepslessen, basistraining, Taiji bal training Zhineng Qigong 2011-2017
Training in ‘Hoogsensitiviteit en Zhineng Qigong’, 2015-2019

Overige training
Meditatie, vanaf 1995
T’ai Chi Chuan, 2003-2004
Golden Flower T’ai Chi, 2004-heden
Iaido, 2010-2013

 

‘The art of life is the most distinguished and rarest of all the arts.’ – Carl Jung

 

Missie

Bewustwording is de reis naar binnen aangaan, zijn in het licht, zijn in de schaduw, oude pijn loslaten en dichter bij het ‘ware zelf’ komen.

Ardite for conscious living

Ardite is een combinatie van Artemis en Aphrodite, de Griekse godinnen van de onafhankelijkheid, liefde en creativiteit.
Psychologenpraktijk Ardite : www.ardite.nl
Qigong school Ardite : www.ardite.org

 

Hun yuan ling tong.
Al is daar.

Back to Top